Kaasspecial 2020
Kaasspecial
De traditionele combinatie van kaas en wijn kennen we allemaal. Maar ook bier gaat uitstekend samen met kaas. We hebben voor jullie enkele lokale bieren en wijnen gecombineerd met kazen, laat je verrassen door onderstaande selecties.
Kannunik Tripel
Een zachte en kruidige Tripel met hergisting op de fles en een milde afdronk door het gebruik van fijne en edele hopsoorten. In dit bier wordt naast gerst, tarwe en haver uitzonderlijk ook rogge toegevoegd, wat deze Tripel een typisch karakter geeft.
Westmalle belegen trappistenkaas
Deze trappistenkaas is 6 maanden gerijpt en wordt gemaakt van gethermiseerde melk van hun eigen koeien. Een karaktervolle stevige kaas.
Cuvée Clarisse
Een robijnrood bier met een verwarmend alcoholgehalte. Een verleidelijk aroma met toetsen van zoethout en een vleugje caramel. Op de tong mengen zich weelderige moutaccenten en zweempjes fruit afgerond door een hoppige kruidigheid.
Geitenkaas met honing, karamel en gezouten boter
Een verse, zachte geitenkaas gevuld met caramel beurre salé. De mengeling van zoet en zout is een uiterst geslaagde combinatie. Eveneens gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk.
Ter Dolen Kriek
Ongefilterd bier van hoge gisting met toevoeging van vers kriekensap, gemaakt van één soort mout en tarwe en twee soorten hop. Met een finishing touch van koriander en sinaasappelschillen. Dit abdijbier is een zoet fruitbier met een citroenzure toets zonder de echte biersmaak te verloochenen.
Cashel blue
Een blauwgeaderde kaas uit het Verenigd Koninkrijk, in de streek rond Tipperary. Zachte en romige structuur. Gemaakt uit gepasteuriseerde koemelk en met een natuurlijke korst. Rijpt tussen de 6 tot 11 weken.
Ter Dolen Donker
Donker abdijbier van hoge gisting, gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het bier, hergist op de fles, bevat een goede fruitigheid met een biscuit achtige smaak en lichte karamel toets.
Pecorino Toscano Renero
Een harde Italiaanse kaas uit Toscane, gemaakt uit gepasteuriseerde schapenmelk. Heeft een volle pittige smaak. Rijping van 3 à 4 maanden.
Genoels-Elderen Chardonnay Goud
Donkere gouden kleur. De neus is gelaagd met fruitige aroma’s zoals rijpe abrikoos en perzik, aangevuld met aroma’s van toast, noten en een vleugje boter. De smaak is vol en krachtig met fijne zuren. De afdronk is aanhoudend met lichte gerookte toetsen.
Comté Arnaud
Franse kaas met een AOP label uit de Jura in Bourgogne-Franche-Comté. Gemaakt uit rauwe koemelk. Deze kaas een rijpingstijd van 12 à 18 maanden. Zijn smaak is fruitig met een toets van hazelnoot.
Genoels-Elderen Pinot Noir
Mooie schitterende kersenrode kleur. In de neus aroma’s van rood fruit zoals rode bessen, bosbessen en braambessen. De smaak is complex en verfijnd met wederkerend rood fruit, aangevuld door een mooie kruidigheid. De afdronk is een delicaat samenspel van zuren en fluweelzachte tannines.
Régal cranberry
Een fruitig kaasje met een lichtzure smaak. Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk uit de Franse Bourgogne. De korst is bezet met versneden en gedroogde stukje veenbessen.