Kaasspecial 2021
Fruitcompotes & seizoenskazen
Kruidige perencompote & Pfeffer Rebelcase (71404)
Gebruikte producten
- 6 conference peren (3943)
- 200 g suiker (1923)
- 1 citroen (68626)
- 5 st steranijs (57012)
- zwarte peper van de molen
- 3 kaneelstokken (3125)
- 5 kruidnagels (3128)
- enkele hele kardemom peultjes (53680)
- een goeie scheut zoete witte wijn (Château Le Raz Montravel Moelleux 61642)
Bereiding
1 Schil de peren en snij ze in gelijke stukken. 2 Meng alle ingrediënten in een kookpot en voeg een klein bodempje zoete witte wijn en enkele druppels citroensap toe. 3 Laat alles op een zacht vuur compoteren.
Appelcompote met gedroogde abrikoos
& Oude Westmalle Trappistenkaas (71402)
Gebruikte producten
- 5 appels (jonagold) (16031)
- 300 g gedroogde abrikozen (8200)
- 2 vanillestokken (63257)
- 200 g suiker (1923)
- 1 el jeneverbes (3174)
- 200 ml Mora Mora rum (coffee and vanille infused) (67360)
Bereiding
1 Schil de appels en snij het fruit in gelijke stukken. 2 Meng alle ingrediënten in een kookpot en voeg een klein bodempje water en enkele druppels citroensap toe. 3 Laat alles op een zacht vuur compoteren.
Spicy mango/pompoencompote & Munster Fisher 125g (71403)
Gebruikte producten
- 3 verse mango’s (3936)
- 1 butternutpompoen (66079)
- 1 el chilipeper ringetjes (57020)
- 3 schijfjes verse gember (32266)
- 2 hele citroengras stengels (34535)
- 200 ml spicy mango siroop Monin (63658)
- Een scheutje Chardonnay azijn (53893)
Bereiding
1 Snij de mango en de pompoen in gelijke stukken. 2 Meng alle ingrediënten in een kookpot en voeg een klein bodempje water toe. 3 Laat alles op een zacht vuur compoteren.
Vijgencompote met pecannoten & Roquefort papillon (70594)
Deze zachte, maar toch pittige roquefort combineren we met een mooie vijgencompote met pecannoten, rozijnen en rode wijn. Een mooie combinatie voor het najaar en de winter. De pittige smaken van de kaas en de volle zoete van de vijgen geven een ware sensatie in de mond. Het vleugje Merlotazijn op de achtergrond geeft zo net dat fris zuurtje aan het geheel.
Gebruikte producten
- 10 verse vijgen (66340)
- 200 g blanke rozijnen (5801)
- 200 g pecannoten (65334)
- 300 ml rode wijn (Brise de France Merlot 31433)
- 100 ml Merlot azijn (53894)
- 250 g suiker (1923)
Bereiding
1 Was en snij de vijgen in gelijke stukken. 2 Meng alle ingrediënten in een kookpot. 3 Laat alles op een zacht vuur inkoken en compoteren.