Kalfsfilet pur met lente groentjes, groene en witte asperges, munt en vleesjus met steranijs

- Ingrediënten (4 p)
- 4 kalfsfilet pur 200 g 46903
- 8 groene asperges 80517
- 8 witte asperges 80188
- 100 g erwten Bonduelle 2428
- 100 g babywortelen 79185
- 120 g sugar snaps 38575
- 1 steranijs 57012
- 200 ml Demi glace authentic Knorr 73703
- 5 l Kalfsfond authentic Knorr 73701
- 500 g charlotte aardappelen
- verse muntblaadjes 41233
- 1 eetlepel honing 78771
- 1 eetlepel boter 15976
- zout en peper
Bereiding
Schil de witte asperges en kook ze samen met de groene asperges in gezouten water tot beetgaar. Blancheer de wortelen en erwten en sugarsnaps.
Was de aardappelen goed, snij ze in 2 en kook ze gaar in kalfsbouillon.
Verhit boter in een pan en bak de kalfsfilet rondom bruin. Gaar verder in een oven van 180 °C tot een kern van 55 graden. Laat rusten in aluminium folie.
Verwarm de demi-glace en 100 ml van de fond met steranijs en voeg een eetlepel honing toe voor een subtiele zoete toets. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Serveer de kalfsfilet in plakken met de asperges en lentegroenten. Werk af met verse muntblaadjes en de jus.