Zeewolf met groene asperges, waterkerssaus en geroosterde amandelschilfers

- Ingrediënten (4 p)
- 4 zeewolf filets 200g 71962
- 16 groene asperges 80517
- 100 g waterkers 42036
- 200 ml visbouillon (op basis van de geconcentreerde visbouillon van Knorr 54996)
- 50 ml witte wijn 64789
- 100 ml culinaire room 6429
- 1 Lookstukjes Bresc 45562
- 2 eetlepels geroosterde amandelschilfers 60832
- 1 theelepel citroensap 36841
- 1 eetlepel boter 15976
- olijfolie, zout en peper
Bereiding
Snijd de harde uiteinden van de asperges en blancheer ze 2 minuten in kokend gezouten water. Koel direct in ijswater om de groene kleur te behouden. Dep droog en bestrijk licht met olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruid de zeewolffilets met zout en peper. Bak ze kort aan in boter en plaats ze in de oven gedurende 10 minuten.
Fruit de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de waterkers, visbouillon en witte wijn toe. Laat 5 minuten sudderen, voeg room toe en mix tot een gladde saus. Zeef de saus voor een mooie textuur.
Gril de groene asperges kort in een grillpan tot er mooie strepen ontstaan. Bestrooi met citroenrasp.
Serveer de zeeduivel met de asperges en de waterkerssaus. Werk af met geroosterde amandelschilfers.